KLEUR BRENGT ALLES WAT VAST ZIT IN BEWEGING 

Kleur gaat niet over dat wat je staat, maar waar de kleur voor staat. 

Hou jij ontzettend van allerlei verschillende kleuren of kies je juist steeds hetzelfde palet en wil je beter begrijpen wat de Magische taal van kleur vertelt?

Wellicht werk je als professional met mensen of met kleur en heb je behoefte aan verdiepende kennis en wil je dat in je eigen tijd en tempo leren? Dan is de D.I.Y. versie van de KLEURcursus Colours of JOY iets voor jou!

Kleur heeft ontzettend invloed op ons dagelijks leven. Met de kennis van kleur begrijp je jezelf, kun je je eigen frequentie verhogen, verlangens boven water halen, talenten zichtbaar maken en kleur inzetten om doelbewust richting te geven aan  je dromen en daarbij ook anderen beter begrijpen en adviseren.

Kies dan voor deze super leuke KLEURcursus online en word daarmee een vertaler in KLEUR door de psychologie van kleur te begrijpen.
(op basis van Colour Comfort Methode)
Deze kennis verrijkt en verfijnt elke kleurkennis die je al hebt omdat je met deze kennis kleur leert begrijpen op diepere lagen.

Tijdens deze online cursus ontdek je de fantastische (onbekende) psychologische en emotionele taal van KLEUR.
Kleur gaat direct naar je hart en omzeilt je gedachten, kleur gaat direct naar de kern, daar waar het om gaat.

Als jij meer kennis wilt over de diepere betekenis van kleuren wil je misschien wel dit:

 • Jezelf goed en duidelijk onder woorden kunnen brengen.
 • Jezelf en anderen in 1 oogopslag begrijpen.
 • Sterke kanten eenvoudig zichtbaar maken en weten met welke kleuren je valkuilen verbonden zijn om patronen te doorbreken. 
 • Ervaren wat de kracht kleur met je doet zowel met jezelf, in de kleding die je draagt en in interieurs.
 • Je authenticiteit laten zien en jezelf onderscheiden van anderen.
 • Je eigen grenzen verleggen en verkennen.
 • Goed en duidelijk (kleur)advies kunnen geven op basis van psychologische en emotionele betekenis omdat die in het dagelijks leven zo bepalend zijn.
 • de betekenis weten van 19 verschillende kleuren en tinten, die je ook kunt toepassen in je werk.
 • Een zeer krachtige & snelle manier kennen om jezelf op elk moment goed te voelen.
 • Meer zelfvertrouwen hebben.

Dan is deze bijzonder mooie basis cursus in kleur kennis  echt iets voor jou. 

Op deze pagina kun je kiezen om binnen 8 weken zelf te leren. Je houdt 1 jaar toegang tot alle lessen en contact met mij.

Wil je liever offline in een toffe groep de kennis van KLEUR leren dan past de 5-daagse training beter bij jou. De volgende mogelijkheid start live op dinsdag 3 september 2024 in Goes (Zeeland) 


Wil je liever de online versie volgen dan kun je direct starten. 

Voor wie is deze opleiding:

 • Voor iedereen die vanuit het hart wil communiceren & begrepen wil worden door anderen.
 • Human Design coaches
 • Coaches & Kindercoaches
 • Imago-stylisten
 • Interieur stylisten
 • Fotografen
 • Creatief ondernemers
 • (Interieur) Ontwerpers
 • Website designers
 • Meld je aan en start direct online met altijd de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen, zodat je BINNEN 8 WEKEN alle kennis over de magie van KLEUR in huis hebt.
 • Online in je eigen tempo en tijd te volgen.
 • 19 kleurlessen, met visualisaties en visuele ondersteuning om elke kleur te ervaren zodat je kleur echt leert kennen.
 • Je krijgt direct toegang in een veilige academie tot alle 19 lessen. Elke week ontvang je een mail als ‘stok achter de deur’.  Tijdsinvestering is ongeveer 45 minuten per kleur.
 • Support van mij online en via Whatsapp indien nodig.

Je ontvangt nadien ook een kennismap als naslagwerk. Geen certificaat.

 

Wil je liever samen met een toffe groep LIVE les krijgen start dan op 3 september 2024 in Goes.

Deze D.I.Y. kleurcursus wordt aangeboden voor slechts € 777,- (ex. btw) of betaal in 4 automatische termijnen van € 197,- (ex. btw)

 

(Wil je aansluitend een persoonlijke sessie boeken, de verdiepende opleiding van het 2e deel volgen of de verfijning in kleur leren, dan is dat mogelijk)

 

Ik heb veel opleidingen gedaan in mijn leven, maar dit was de mooiste en meest bijzondere tot nu toe.

Wow, wat een geweldige ervaring was het om bij Ilonka de opleiding te volgen. Ik heb enorm veel geleerd en gevoeld en kan hierdoor zoveel meer mensen helpen op een speelse en leuke manier. Ilonka is een prachtmens, ze gaf de ruimte om te voelen en te verwerken waardoor alle momenten enorm waardevol waren. Dankjewel voor deze prachtige en leerzame reis!

Elma Maaskant

Creative Cosmetics

Deze cursus was zeer boeiend en heeft mij persoonlijk veel opgeleverd, ook in mijn werk als Feng Shui consultant kan ik de informatie en ervaringen goed inzetten.
Ik geef deze cursus en Ilonka in het bijzonder een 10!

Ilonka is een zeer bijzondere en empatische vrouw, professioneel met veel kennis, ervaring en wijsheid die zij gepassioneerd en op enthousiaste wijze over brengt. Door haar warme, betrokken en liefdevolle houding voelde ik me veilig en gezien in de cursus.

Michelle Scholl

Simplyserenezurich

De opleiding heeft me bewuster gemaakt om kleuren te zien en wat ik nu ook bewuster toepas in mijn vak om kleur en interieuradvies te geven.

Esther Saes

Interieuradviseur, Es-styling

Mijn leven is zo rijk geworden, ik ervaar nu zoveel meer ruimte en vrijheid.

Een groot avontuur ben ik aangegaan door de kleuropleiding te gaan volgen bij Ilonka.
Ik wist niet dat kleur zoveel invloed had.
Dat je kleur in kan zetten voor je persoonlijke ontwikkeling. Wat een ontdekking en vooral wat een ervaring met kleur. Mezelf ontwikkelen door bepaalde kleuren te gaan dragen. Niet omdat de kleur me staat, maar waar de kleur voor staat. Het heeft me zoveel gebracht.

Minkie Hoekstra

Kleurentolk

Ik beveel de cursus aan en geef een 9!

Dit is een hele fijne waardevolle cursus.
De meditaties zijn het meest bijgebleven van de cursus. Je leert wat effectief de kleur doet met je gevoel.
Je krijgt inzicht in de emoties bij de kleuren en hoe deze te gebruiken om de energie nog meer te laten stromen.Super trainer, lief, begripvol, aanstekelijk en enthousiast. Zeer veel kennis. 
Fijne groep, veel gelachen en kennis gedeeld.

Judith Schoonen

Zenchiflex

Kleur heeft me bewust gemaakt, het geeft me inzicht in mijn gevoel en mijn behoeften én het helpt me anders kiezen en mezelf te geven wat ik nodig heb. 

Het legt bloot waarmee en waarom je soms worstelt en dat is zo helpend omdat je er dan met behulp van kleur iets aan kan doen en andere keuzes kunt maken. 

Ik gebruikte kleur al onbewust, maar om het nu bewust in te kunnen zetten is zo waardevol. 

Het helpt me anders kijken naar mezelf en ook mijn omgeving. Ik kan er ook mijn klanten mee ondersteunen, naast het werken aan de ratio, pak je met kleur het gevoel mee. 

Lisette Grift

Nine star ki & kleurcoach

Ilonka is echt een super trainer, niet alleen voor het overbrengen van kennis maar vooral door haar betrokken en warme houding haar cursisten zich veilig en begrepen voelen.

Ilonka heeft niet alleen veel kennis maar is gelijkertijd begripvol en aanstekelijk met haar enthousiasme en energie.

Thelma van der Werff

Eigenaar, Colour Comfort Methode

Ilonka is een getalenteerde kleurencoach.

Zij weet op enthousiaste, betrokken en zeer professionele wijze de leerstof over te brengen.

Haar brede  kennis, zij werkt met de ColourComfort methode en Colournostics, zorgt ervoor dat zij de cursisten grote kleurkennis  en inzicht in de werking van kleur geeft.

Met haar warme en evenwichtige manier van werken leert zij je kleur te gebruiken als hulp en ondersteuning voor jezelf en anderen.

Een parel onder de trainers.

Hannie Waterman

Mentor Colour Comfort

Zeker een aanbeveling voor wie meer inzicht wil krijgen in kleur en om patronen te doorbreken. De doorbraaksessie aan het einde was het meest waardevol. Ondanks dat ik veel over kleur wist, waren er toch weer doorbraken, inzichten en groeimomenten.  Ilonka is zeer liefdevol, passievol en kleurrijk.

Mandy Visser

Mandy Visser

Wie ben ik?
Hoi, mijn naam is Ilonka Brakman, eigenaar van Living the JOY. Ik noem mezelf Colorista omdat ik trainer niet zo’n toffe naam vind. 😉

Ik werk met veel enthousiasme en plezier met de psychologische en emotionele taal van kleur, met Human Design en daarnaast werk ik als FENG SHUI professional en NINE STAR KI expert. Als geen ander kan ik verbindingen maken tussen al deze verschillende vakgebieden zodat er een logisch begrip ontstaat.

Colour Comfort Methode
De Colour Comfort Methode werkt op basis van de psychologie van kleur. Je krijgt inzicht in de diepgang van kleur, je leer de taal van kleur spreken en begrijpen omdat achter elke kleur een gevoel en emotie schuil gaat.

Het verschil tussen Colour Comfort en andere methodes is dat je in deze opleiding kleur leert ervaren. De theorie van andere methodes zorgen er vaak voor dat je het weet.

In de Colour Comfort Methode leer je kleur ervaren en begrijpen. Je voelt in de opleiding wat elke kleur met je doet.
Ervaren doen we namelijk niet in ons hoofd maar met ons gevoel.

Met deze opleiding weet je alles over kleur en kan je op een eenvoudige manier je keuzes maken en begrijpen.
Meer over Colour Comfort vind je hier.