Iedere vrouw die iets in haar leven wilt veranderen zal in eerste instantie op internet of social media gaan zoeken. Terwijl het antwoord vaak zo dichtbij is en zelfs al in huis is, namelijk in je eigen slaapkamer.

Veel vrouwen zijn zo druk dat ze vergeten om hun intuïtie in te zetten om tot oplossingen te komen en dat rust en loslaten naar je eigen antwoorden kan leiden.

De slaapkamer is de ruimte waar je lichaam en geest tot rust komen en waar je loskomt van de dag, verbonden met het element metaal.  Deze ruimte wordt als metafoor gezien voor het naar binnen keren om contact met jezelf te maken en je (eventuele) partner. Als je tot rust komt kun je je weer met je dromen verbinden. De slaapkamer is de ruimte waar je het langst per dag bent, ongeveer 8 uur onderbroken en verbonden met je onderbewust zijn, dat waar je geen controle over hebt.

In een goed ingerichte slaapkamer kan je je prettig, veilig en vrij voelen, tot jezelf komen en zonder schroom jezelf blootgeven. Maar wat is dan een goed ingerichte slaapkamer volgens de Conceptuele Feng Shui?

Uitgerekend de slaapkamer is een ondergeschoven kindje geworden omdat er bij veel mensen een wasmand staat met kleding die nog gevouwen moet worden. Zelfs een strijkplank is niet ondenkbaar in deze ruimte.
Daarnaast staat er misschien wel een tv in of regelmatig gaat de gsm mee naar boven om bereikbaar te zijn.
In de hoek staat wellicht een stoffig fitnessapparaat wat onbewust aandacht wilt, terwijl je geen zin hebt in sporten. En al helemaal niet ondenkbaar in deze tijd is een stukje van de ruimte waar plaats gemaakt is voor een tafel om thuis te kunnen werken met een laptop erop.

Om nog maar te zwijgen over een weegschaal of een grote spiegel die tegenover het bed geplaatst is.

Kortom, ruis op de lijn! Op de verbinding die je met jezelf en je partner zou moeten hebben in de slaapkamer.
Van alle plekken in huis is dit de plek waar je volledig tot rust kan komen.

Maar al die attributen zorgen ervoor dat je in plaats van rust, weer aangezet wordt.
Ogen dicht en slapen maar gaat helaas niet op, want je onderbewustzijn houdt zich onbedoeld bezig waardoor je slechter of minder slaapt dan je nodig hebt. Tijdens rust komen namelijk alle inzichten en antwoorden naar boven om de verandering te kunnen maken die je wilt.

Wat kun je doen om de slaapkamer tot een fijne rustplek om te toveren zodat je je dromen kunt waarmaken?

Het is van groots belang, zo niet van levensbelang om daar waar je tot rust komt, je rust te vinden en ook te nemen.

 • Neem je slaapkamer objectief waar, zonder oordeel. Wat zie je en past deze ruimte volledig bij wie jij wilt zijn?
 • Ruim alles wat je niet nodig hebt bij het slapen op. Weegschaal de kamer uit, spiegel op een andere plek, foto’s van dierbaren weg, je wilt niet dat ze onbewust ‘meekijken’, hetzelfde als tv en laptop eruit.
 • Zorg dat de slaapkamer geen bewaarplek is en geef ook de stapel met ongelezen boeken een andere plek. Onbewust ‘moet’ je nog lezen om kennis te vergroten. (1 fijn boek op je nachtkastje is genoeg)
 • Zorg dat het kopeinde van je bed tegen een dichte muur staat, niet onder een raam of onder een zware balk. Deze zorgen namelijk voor een versnelde energie of drukkende energie, terwijl je geborgenheid en veiligheid wilt.
 • Zorg aan beide zijden van het bed voor evenveel loopruimte. Dit bevordert een evenwichtige relatie.
  Als 1 partner in een hoek van de kamer slaapt en de ander veel meer ruimte heeft zie je dit ook terug in het dagelijks leven.
 • Maak elke dag je bed op zodat je rustig en opgeruimd aan je dag kunt beginnen.
 • Meubilair en materialen zouden zoveel mogelijk natuurlijk moeten zijn, denk aan katoen, zijde, linnen en hout.
 • Lakens en beddengoed in donkere kleuren zijn fijner omdat donker verbonden is met het elementen metaal en water die voor loslaten en rust zorgen. Zelfs bij kinderen is het slapen onder een dekbed met een raceauto vragen om onrustige dromen.
 • Houd rekening met de ‘juiste’ kleuren in je slaapkamer. Felle kleuren zetten je onbewust aan terwijl je daar juist tot rust wilt komen.  Vurige kleuren zijn in strijd met de functie van de energie waarmee je je wilt omringen als je gaat slapen, rust.
 • Planten hebben een snelle energie en zorgen voor onbewuste spanning in de slaapkamer omdat het houtelement van de planten tegenover het metaalelement van het slapen staat.
  Ze onttrekken veel energie aan de ruimte.

  Als je verandering in je leven wilt, ga dan als eerste met je eigen slaapkamer aan de slag!
  Waarnemen, kiezen, beslissen en volledig tot rust komen.

  Meer informatie hierover vind je hier: Voel je thuis

Wie ben ik?
Ik ben Ilonka Brakman, eigenaar van Living the JOY waarin ik vrouwen inspireer om volledig zichzelf te zijn, ongeremde te leven en hun plek in te nemen.
Wie ben jij?
Wat wil jij?
Waar droom jij van?

Ik werk met veel enthousiasme en plezier met de psychologie van KLEUR, daarnaast ben ik FENG SHUI professional en NINE STAR KI expert.
Allemaal krachtige manieren om jezelf, je dromen beter te leren kennen, jezelf neer te zetten in de wereld op een gave manier die volledig bij jou past.

Zie de wereld jou zoals jij wilt dat ze jou zien?
Laat jij de wereld zien wie jij werkelijk van nature bent?
Waar voel jij je volledig thuis?

Chat openen
Hoi, Ilonka hier.

Waar kan ik je mee helpen?