Toen de hele wereld dicht ging, ging er een nieuwe wereld voor mij open.
De wereld van de diepere betekenis in Feng Shui, al veel eerder, maar toen begon ik alles toe te passen en te begrijpen. Waarom bepaalde dingen gebeuren en andere dingen niet.

De eeuwenoude Chinese leer van Feng Shui laat je zien dat je omgeving voor meer dan 70% beïnvloed in wie je  bent en op welke manier jij je dromen kunt verwezenlijken.

Wanneer je naar de voordeur kijkt, is dat een symbolisch voorbeeld om helder te krijgen hoe jij je grenzen kunt stellen. (In alle facetten van het leven)

De voordeur van je huis heeft een bijzondere functie. Hierdoor kom je je huis binnen, ontvang je bezoek, wordt de post bezorgd en laat jij aan de wereld zien dat jij daar woont.

Aan de ene kant houden we met de voordeur de buitenwereld buiten en aan de andere kant laten we op die plek de buitenwereld binnen. De voordeur geeft daarmee de grens aan van jouw binnenwereld, waar jij de regie voert en de buitenwereld. Een goede voordeur laat ook nog eens een deel van jouw identiteit zien.
Want ook met de kleur van je voordeur laat jij jouw taal zien en communiceer je.

Wist je dat je met de kleur van jouw voordeur naar de buitenwereld spreekt?
Steeds vaker is tegenwoordig een voordeur  ZWART geschilderd, een chique kleur die het gevoel van status geeft en daarmee ook aangeeft dat je graag afstand houdt van de buitenwereld. Dat je veilig en onzichtbaar in je eigen wereld bent.

Of is de voordeur geel, de kleur van plezier, geluk en helderheid?
Kun je je voorstellen dat elke kleur je onbewust een ander gevoel geeft om binnen te komen in je huis?

Onze voordeur heeft op dit moment een tint tussen rood en oranje, een kleur die vreugde, levenslust en plezier aanwakkert. Een heerlijke kleur om ons fijne huis binnen te komen.

Wat denk je van een naambordje, huisnummer en een bel of klopper?  Daarmee laat je jouw identiteit zien aan de buitenwereld. Onduidelijke communicatie bij de voordeur geeft ook onduidelijkheid op andere aspecten in je leven. Denk maar aan onduidelijkheid over wie jij bent, onduidelijke communicatie met bezoeker en niet duidelijk kunnen zijn in je grenzen.

Daarnaast is de voordeur de plek waar nieuwe levensenergie je huis binnen kan komen. Voorwaarde is wel dat die deur vaak genoeg geopend wordt en je niet de achterdeur gebruikt om je huis binnen te komen (hoe verleidelijk het ook is) Als een voordeur niet of nauwelijks wordt gebruikt kan dat voelbaar zijn in het energieniveau in je huis.

Als je nooit door de voordeur binnenkomt, maar altijd de achterdeur gebruikt en je ook via de achterdeur je bezoek ontvangt, kan dat ervoor zorgen dat je minder in staat bent om te bepalen wie en wat er wanneer je leven binnenkomt.

Bij de achterdeur belt niemand aan, dus ongeacht wat je aan het doen bent, iedereen kan zomaar binnenlopen.

Je hele onbewuste systeem zal hierdoor in een voortdurend verhoogde staat van alertheid zijn. Constant staan je voelsprieten dan aan, omdat je altijd iemand langs achter kan verwachten.

Je voordeur is ook te vergelijken met de mond van je lichaam, de grens waarbij jij kiest wat er wel of niet binnenkomt.

Heb jij wel eens op die manier naar jouw voordeur gekeken?

Hoe ziet jouw voordeur eruit, is het een plaatje om binnen te komen?
Duidelijk en fijn of is er werk aan de ‘winkel’?

Bezoekers zullen met meer respect en waardering jouw huis binnenkomen wanneer je voordeur met zorg en aandacht aangekleed is. Zorg voor een ruime brievenbus, een duidelijk naambordje op een overzichtelijke plek, goede verlichting en mooie planten. Hoe meer zorg, hoe meer respect voor jou als bewoner.

Zorg voor liefde op het eerste gezicht bij het aanzien van je voordeur. 

Wil je meer weten over Feng Shui en hoe je je echt thuis gaat voelen in je huis, je omgeving en in alles wat je doet? Lees dan hier verder: Voel je thuis

Plezier,
Ilonka Brakman

 

Chat openen
Hoi, Ilonka hier.

Waar kan ik je mee helpen?